رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان می گوید با تدوین سندی راهبردی، برنامه ریزی لازم برای افتتاح بیش از 6 هزار میلیارد تومان پروژه در این استان تا پایان سال 97 انجام شده است.
مهدی حسینی نژاد با اشاره به شعار سال حمایت از کالای ایرانی افزود: افتتاح 10 هزار میلیارد تومان پروژه صنعتی و معدنی در سال گذشته، آغاز و نوید حرکت خوبی در این استان برای سال جاری بود..
وی تصریح کرد: بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری و با الگوی استاندار کرمان سندی راهبردی برای حوزه صنعت، معدن و تجارت تا پایان برنامه ششم توسعه طراحی شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: نتیجه این سند تا پایان برنامه ششم توسعه بیش از 36 هزار میلیارد تومان پروژه در حوزه های سرمایه گذاری در استان کرمان خواهد بود.
وی افزود: صادرات استان کرمان نیز تا پایان برنامه ششم توسعه به بیش از 6 میلیارد دلار خواهد رسید و همچنین باید با اجرای این سند بحث بازرگانی که روزمرگی مردم است در ارزش افزوده ارتقا داده شود.
حسینی نژاد اظهار کرد: تکمیل زنجیره ارزش افزوده در حوزه معادن در اولویت کاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان طی سال جاری قرار دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: ظرفیت معدنی استان بر اساس قانون دیده شده وقتی حقوق دولتی وصول می شود 15 درصد به معادن باز می گردد و در زیرساخت های استان هزینه می شود.
حسینی نژاد گفت: پرداخت 15 درصد حقوق دولتی در استان کرمان طی سالهای گذشته پنج صدم درصد اتفاق افتاده بود لذا درسال گذشته با پیگیری نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و کمک استاندار کرمان و برنامه ریزی صورت گرفته، موفق شدیم بیش از 30 درصد وصولی حقوق دولتی را به استان بیاوریم و در بهداشت محیط زیست و اجتماعی هزینه کنیم.
وی ادامه داد: این سازمان در حوزه صنایع کوچک، متوسط و صنایع مادر تعهد 6 هزار اشتغالزایی در سال گذشته داشته و هشت هزار شغل در حوزه های سازمان اشتغال ایجاد شده است.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان کرمان گفت: ایجاد ارتباط بین یکهزار و 400 واحد از صنایع کوچک و متوسط با صنایع مادر از اولویت های کاری این سازمان در سال 97 است که در حال پیگیری است..
حسینینژاد با اشاره به سیاست سازمان در توسعه بخش معدن استان بیان کرد: سیاستی که در دهة 90 و از اوایل سال 93 دنبال کردیم؛ اول، اکتشاف به روش سیستمهای جدید و بهروز و با حضور شرکتهایی با توانایی فنی و مالی بالا و دوم، تبدیل کردن وضعیت موجود بالقوه و ذخایر اثبات شده به بالفعل بود. وی با بیان اینکه از سال 93 فرآیندهای مربوط به تکمیل زنجیرههای ارزش افزودة ذخایر شناختهشدة موجود و اکتشافات با سیستمهای بهروز، در قالب و اشل، بزرگتر پیگیری شد، گفت: بر اساس سند برنامة پنجم و ششم، تلاش کردیم جیدیپی استان در حوزة معدن را افزایش دهیم که در همین راستا تولید 32 میلیون تن کنسانتره، 28 میلیون تن گندله، نزدیک به 11 میلیون تن آهن اسفنجی و 10 میلیون تن شمش را پیشبینی کردیم که تکمیل زنجیرة ارزش افزوده آهن، ظرفیتی برای استان بود و اکنون هم جزء پروژههای اقتصاد مقاومتی است که بیش از 70 تا 80 درصد پیشرفت دارند و برخی هم افتتاح شدهاند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان افزود: قرار است تا پایان برنامة ششم، تولید کشور به 55 میلیون تن و تولید شمش در استان به 10 میلیون تن برسد و کرمان، به بزرگترین قطب فولادی کشور تبدیل شود.
حسینینژاد ادامه داد: اکنون، سرمایهگذاری در پروژههای اقتصاد مقاومتی، بالغ بر 36 هزار میلیارد تومان است؛ ضمن اینکه افزایش تولید کاتد مس هم در دستور کار بود که سال گذشته کارخانة 200 هزار تنی کاتد مس در خاتونآباد افتتاح شد.
وی بیان کرد: بهزودی اولین کارخانه بیولیچینگ با ظرفیت 50 هزار تن در شهربابک به بهرهبرداری خواهد رسید.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان افزود: امسال فاز نخست کارخانة 200 هزارتنی فروکروم در منطقه ویژة اقتصادی رفسنجان افتتاح شد و فازهای بعدی این کارخانه نیز در دست اجراست. حسینینژاد ادامه داد: بر اساس آمایش سرزمینی، تکمیل زنجیرههای شهرستانهای سیرجان، بردسیر، شهربابک، رفسنجان و زرند در دستور کار است.
وی با بیان اینکه اکتشاف، سیاستی بود که در استان دنبال کردیم، از شفافسازی اطلاعات در حوزة معدن و کاداستر معدنی خبر داد گفت: در زمینة اکتشاف در اشل کلان، 46 هزار کیلومترمربع از مساحت استان را در قالب 25 پهنه تعریف کردیم و از شرکتهای توانمند در حوزة اکتشاف درخواست کردیم در این راستا ورود کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان به تهیة بانک اطلاعاتیِ معادن استان برای نخستینبار در کشور اشاره کرد و گفت: این بانک اطلاعاتی طی دوسه ماه آینده رونمایی خواهد شد.
حسینینژاد افزود: این اطلاعات در اختیار سرمایهگذاران، دانشگاهیان و افرادی که میخواهند در حوزة معدن ورود کنند، قرار خواهد گرفت. وی به شناسایی 1/1 میلیارد تن ذخایر معدنی استان اشاره و بیان کرد: امیدواریم با انجام اکتشافات تکمیلی، ذخایر معدنی استان به بیش از دو تا سه میلیارد تن افزایش پیدا کند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان افزود: همچنین با اجرای طرح کاداستر بیش از 4700 محدودة معدنی بلاتکلیف، تعیین تکلیف شد. حسینینژاد با تأکید بر ضرورت انتقال گردش مالی شرکتهای بزرگ کرمانی در استان گفت: افزایش بهرهوری، حفظ محیط زیست و حفظ منابع طبیعی، نگاه و سیاستی است که توسط شورای معادن استان دنبال میشود که یک توسعة پایدار را ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه 20 درصد از 40 درصد ظرفیت معادن استان در اختیار شورای معادن است، گفت: پیشبینی میکنیم با استفاده از این ظرفیت سالانه بیش از 60 تا 70 میلیارد تومان به زیرساختهای استان کمک کنیم. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان رونق دادن به واحدهای کوچک را نیز ضروری دانست و گفت: با عارضهیابی انجام گرفته، بیش از 10 درصدِ واحدها مشکل بازاریابی دارند که این بازار میتواند توسط صنایع بزرگ ایجاد شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان فعالسازی معادن کوچک را هم ضروری دانست و گفت: برای این منظور در حال ایجاد هلدینگهایی هستیم که در این راستا تفاهمنامههایی با مجموعههای میدکو، ایمیدرو، گلگهر و مس سرچشمه منعقد کردیم تا از ظرفیت این شرکتها برای رونق بخشیدن به معادن کوچکِ بخش خصوصی استفاده کنیم.
حسینینژاد افزود: اگر این هلدینگها و این ارتباط شکل بگیرد، معادن کوچک میتوانند مواد مورد نیاز خود را از شرکتهای بزرگ استان خریداری کنند؛ ضمن اینکه در جاهایی هم که قابلیت سرمایهگذاری دارد، توسط این شرکتها کارخانههای فرآوری احداث خواهد شد.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی در استان موفق عمل کرده است، گفت: تا سال 93 در معادن جلالآباد و گلگهر، حداکثر تکمیل زنجیرهای که توسط دولت اتفاق افتاده بود، پُرعیارسازی بود، اما پس از ورود میدکو در جلالآباد، تولید کنسانتره و گندله و فولاد کوره بلند بهزودی افتتاح میشود؛ ضمن اینکه در گلگهر هم توسط بخش خصوصی همین اتفاق افتاده است.
حسینینژاد تشکیل شورای معادن را ازجمله ضروریات برنامة ششم توسعه دانست و با بیان اینکه این شورا برنامههای خود را با قدرت پیش میبرد، گفت: در تمام جلسات شورای معادن، موضوع گردش مالی و انتقال حسابهای شرکتهای بزرگ به استان را دنبال کردیم.
وی افزود: واحدهای بزرگ استان نسبت به انتقال حسابها تمایل دارند؛ بنابراین، در تلاش هستیم زیرساختهای لازم توسط شوراهای هماهنگی بانکها ایجاد و نیازهای واحدهای بزرگ در استان برطرف شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ادامه داد: در این زمینه تمام ذینفعان، دستگاه قضایی، دستگاههای دولتی و دستگاههای نظارتی همجهت هستند تا انتقال حسابها با سرعت بیشتری اتفاق بیفتد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه اجرای اصل 44 قانون اساسی و خصوصیسازی در استان کرمان باید با جدیت بیشتری دنبال میشد، گفت: در سال 94 در راستای اجرای قانون رفع موانع تولید، حوزة استخراج و فروش معادن را به بخش خصوصی واگذار کردیم که ماحصل آن سرعت بخشیدن به تکمیل زنجیرههای ارزش افزوده بود.
حسینینژاد افزود: هماکنون، شرکت میدکو در حال سرمایهگذاری بیش از 22 هزار میلیارد تومان در استان کرمان است که بیشتر این سرمایهگذاری در راستای تکمیل زنجیرههای ارزش افزوده است؛ ضمن اینکه اکنون 18 هزار میلیارد تومان از این سرمایهگذاری بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.